Skip to main content
+ 41 21 791 70 70

Притеснява ли ви ежедневното изпотяване на подмишниците и искате ли да се отървете от него завинаги? Miradry® е първото неинвазивно (нехирургично) медицинско лечение, което в рамките на един сеанс безопасно и ефективно елиминира потните жлези в подмишниците, причиняващи изпотяване.


Как действа лечението?

Лечението с Miradry се извършва в нашата клиника в Лозана, Швейцария. Ние сме една от първите клиники във френскоговоряща Швейцария, които използват тази нова технология за намаляване на изпотяването.

Потните жлези са чувствителни към топлина. Благодарение на този прост принцип е възможно лечението на пот под мишниците Miradry: фокусирани микровълни загряват повърхността на дермата (на дълбочина между 2 и 5 милиметра) до температура от около 60 градуса за кратък период от време, което позволява унищожаването на потните жлези, без да се засягат околните структури.

Това лечение също така дава възможност за премахване на част от космените фоликули и по този начин на окосмяването в областта на подмишниците. Към днешна дата това е един от най-ефективните методи за намаляване на прекомерното изпотяване на подмишниците.

За кого е подходящо лечението?

Miradry е решението на дискомфорта, причинен от потта под мишниците.

Това лечение е предназначено за всички мъже и жени, които искат да се отърват от дискомфорта на прекомерното изпотяване, неприятната миризма под мишниците или които търсят ефективна и дълготрайна алтернатива на използването на дезодоранти.

Коя част на тялото може да бъде третирана?

Понастоящем с тази технология могат да се третират само подмишниците, но в момента се провеждат изследвания за разширяване на приложението ѝ и в други части на тялото.

Междувременно Maison Tóā предлага алтернативно решение за другите области с неприятно свръхпотене: инжекции с ботулинов токсин.

Какви резултати можем да очакваме след една сесия?

Резултатите са незабавни и видими в дългосрочен план. Според няколко научни изследвания:

 • 82% намаление на изпотяването
 • 90% намаляване на миризмата


Как протича сесията?

Сесията се състои от 3 стъпки:

Стъпка 1: Анестезия
След нанасяне на обезболяващ крем за обезчувствяване на повърхността на кожата лекарите ще обезчувствят дермата, като инжектират голямо количество разтвор на локален анестетик, разреден с физиологичен серум.

Стъпка 2: Дизайнът
Всяка подмишница е уникална. Miradry® може да се адаптира към всеки размер на подмишниците, като се използват различни слоеве. За да се улесни нанасянето на този слой върху кожата, е важно подмишниците да се обръснат 3-4 дни преди процедурата. (В идеалния случай израстъкът трябва да е 1 милиметър).

Стъпка 3: Лечението
След като подмишницата бъде обезболена и планът за лечение бъде поставен върху кожата, лекарят ще нанесе тънък слой ултразвуков гел. След това наконечникът ще бъде поставен в контакт с кожата ви и чрез система от вендузи ще позволи леко засмукване на третираната област, за да се доставят фокусирани микровълни, които незабавно ще унищожат потните жлези. Системата за охлаждане на кожата позволява безопасно лечение.

Процедурата Miradry е ефективна за хора, които страдат от прекомерно изпотяване на подмишниците, а също и за намаляване на неприятните миризми под мишниците.

Боли ли?

Лечението се извършва под местна упойка, така че е безболезнено. При събуждане и през първите 72 часа може да се почувства дискомфорт или дори лека болка. Това се дължи на възпалението на тъканта, причинено от разрушаването на жлезите.

Какво се случва след лечението?

Подмишниците ще бъдат леко подути в продължение на една седмица и ще има леки синини вследствие на изсмукването. В края на процедурата и вечер ще приложите студена компресия, която ще ви осигурим. Ще ви бъдат предписани противовъзпалителни лекарства за намаляване на отока и болката. На места ще можете да се миете както обикновено и е препоръчително да нанасяте овлажняващ крем върху кожата в продължение на една седмица. През първата седмица трябва да се избягват спортни дейности и тежка работа.

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се възстановите:

 • Незабавно нанесете лед върху третираната област. Продължете да прилагате лед в продължение на няколко дни, за да намалите отока.
 • Приемайте противовъзпалителните лекарства, предписани от Вашия лекар. Подмишниците ви може да останат чувствителни до четири седмици след процедурата, докато заздравеят.
 • Поддържайте подмишниците си чисти, докато се възстановяват след процедурата. Измийте ги с течен сапун.
 • Избягвайте да се бръснете, докато чувствителността не се възстанови достатъчно, за да избегнете нараняване.
 • Носете свободна горна част за няколко дни след процедурата, за да се чувствате комфортно.

Интервенция

 • Indication

  Прекомерно изпотяване на подмишниците
  Лоша миризма под мишниците

 • Технически

 • Резултат

  82% намаление на изпотяването
  90% намаляване на миризмите

 • Продължителност

  120 минути

 • Награди

Лекари

Dr. Nordback

Dr. Miles

[instagram-feed num=4 type=user user=»maisontoa» includewords=»#miradry»]
Votre vote pour ce post