Skip to main content
+ 41 21 791 70 70

Ультраформер III (HIFU)

Безоперационная подтяжка

Нехирургичният лифтинг с HIFU е неинвазивна техника на естетичната медицина, предназначена за стягане на лицето и тялото и противодействие на признаците на стареене чрез възстановяване на еластичността и тонуса на кожата.


Как действа лечението?

Високоинтензивният фокусиран ултразвук, известен още като HIFU, е технология, която се използва в медицината от 15 години.

След като е използван успешно при лечението на простатата, сега той се използва в естетичната медицина за лечение на увиснала кожа на лицето и тялото.

С помощта на кратки, фокусирани удари, създаващи микрокоагулационни точки на различна дълбочина, температурата на цялата подкожна тъкан, както и на SMAS (повърхностната мускулно-апоневротична система), се повишава до 65-70°C. Това повишаване на температурата позволява

физическо изтегляне на SMAS — системата, върху която е разположен целият дермис
силно стимулиране на дермалните фибробласти, което позволява синтеза на нови колагенови, еластинови и ретикулинови влакна

Благодарение на това двойно действие HIFU ултразвукът дава най-добри резултати в естетичната област за третиране на стегнатостта на кожата.

Нашият естетичен център, разположен в Лозана, кантон Во, предлага технологията Ultraformer III на всички, които желаят да оформят обемите на лицето, да се борят със стареенето на кожата и да извършат подмладяваща процедура. Това лечение може да се прилага и върху големи участъци от тялото.

За кого е подходящо лечението?

Тази техника предлага естествен и видим ефект на подмладяване, като подобрява увисването на кожата вследствие на възрастта.

Ultraformer III е алтернатива на инжекциите с хиалуронова киселина, ботулинов токсин или други пълнители и козметичната хирургия. Това е нехирургичен лифтинг на лицето и лечение на фини линии, бръчки и хиперпигментация на кожата, който не засяга еластичността на кожата. Лечението не изисква хоспитализация и не оставя белези.

Предназначен е за всеки човек с леко отпуснат вид на кожата, който желае да намери тонизирана и отпочинала кожа. Това ви позволява да отложите нуждата от хирургически лифтинг.

Коя част на тялото може да бъде третирана?

Зоните на лицето, които могат да бъдат третирани с тази техника, са: овалът на лицето, бузите и скулите, контурът на очите, контурът на устата, както и челото, шията и деколтето.

Областите на тялото, в които често се третира отпуснатата кожа, са: ръцете, коленете, коремът и седалището.

Това е единствената техника, която е одобрена в САЩ от Агенцията по храните и лекарствата (FDA) за медицински лифтинг на лице, шия и деколте.

Какви резултати мога да очаквам след една сесия?

Непосредствено след сеанса ще имате усещане за повдигната кожа, благодарение на свиването на еластичните влакна и създадения лек оток. За окончателния резултат обаче ще трябва да изчакате 3 месеца. Това е времето, в което фибробластите произвеждат всички тези нови колагенови и ретикулинови влакна. Този лифтинг на лицето ви позволява да преоформите извивките си и да заличите несъвършенствата, като например краката на враните или признаците на увисване. Той противодейства на последиците от увисналата кожа и мимическите линии без хирургическа намеса.

Обикновено за третиране на даден участък е необходим един сеанс, но в случай на силно увиснала кожа може да се наложи втори сеанс. Втората сесия обикновено се планира 4-6 седмици по-късно.

За да се запази резултатът, препоръчваме зоната да се третира веднъж годишно.

Как се извършва лечението?

Методът Ultraformer III се извършва от вашия естетичен лекар в нашата естетична клиника в Лозана. Лифтингът без операция трае между 30 и 90 минути в зависимост от третираната област. Целта е да се работи в отслабената зона на различни дълбочини.

За лицето:
Дълбочината от 1,5 mm е адаптирана за дермата и епидермиса. Достигаме до 3 мм, за да третираме кожната мазнина, и до 4,5 мм, за да позволим ретракция на SMAS, която е мускулно-апоневротичната система на лицето, съществен елемент за третиране, за да постигнем добър медицински лифтинг ефект.

За тялото:
Спускаме се с наконечници по-надълбоко (6, 9 и 13 мм) в по-мастните зони, за да постигнем добра ретракция на тази подкожна тъкан. Гарантиран е и малък ефект върху външния вид на портокаловата кора.

Боли ли?

При използване на по-дълбоките наконечници (>3 мм) ще почувствате леко изтръпване и изпускане. По тази причина, ако желаете, ще получите премедикация 30 минути преди процедурата. В случай на свръхчувствителност лекарят, който извършва лечението, ще адаптира интензивността на инжекциите.

Какво се случва след лечението?

В деня на нехирургичния лифтинг на лицето третираната област ще има леко зачервяване, лек оток и усещане за изтръпване, но няма да има синини. Ще можете да се гримирате веднага след като излезете от клиниката и да се върнете към обичайните си дейности. Тези симптоми изчезват в рамките на 24 часа. За разлика от козметичната хирургия, лечението с Ultraformer III не изисква следоперативно проследяване и следователно не изисква социално изселване.

Описани са неврологични увреждания и изгаряния след лечението. Те са изключителни и се дължат главно на неподходящ жест. Затова е важно да се консултирате с квалифициран и одобрен лекар, преди да се подложите на това лечение.

Има ли някакви противопоказания?

HIFU е противопоказано за бременни и кърмещи жени, пациенти с пейсмейкъри и пациенти с кожни лезии.

Зъбните импланти и коронки не са противопоказание. Когато лекуваме лицевия овал, между зъбите и устната се поставя мокър компрес, за да се предпазят венците и да не отзвучи металния зъбен материал.

Нехирургичният лифтинг с ултразвук HIFU, Ultraformer III, е неинвазивна техника на естетичната медицина, предназначена за стягане на лицето и тялото и противодействие на признаците на стареене чрез възстановяване на еластичността и тонуса на кожата.

Ценова листа


Цяло лице и шия 2’200.-
Овално лице 1’600.-
Двойна брадичка 1’200.-
Контур на очите + повдигане на веждите  900.-
Деколте 900.-
Рамо 2’000.-
Корем 2’000.-
Колене 2’000.-

Интервенция

 • Индикация

  Отслабване на кожата (медицински лифтинг) на лицето или тялото.

 • Технически

 • Резултат

  По-стегната и по-млада кожа

 • Продължителност

  30 — 90 мин.

 • Награди

  Вижте ценовата листа


Лекари

Dr. Nordback

Dr. Miles

[instagram-feed num=3 type=user user=»maisontoa» includewords=»#hifu»]
Votre vote pour ce post